Blog 7 tips eigen bedrijf beginnen

7 dingen waar je aan moet denken als je een eigen bedrijf start

Yeah, je gaat een eigen bedrijf starten! Nu je de stap eindelijk hebt gezet is het wel handig om over een aantal zaken na te denken. Hier 7 tips voor je op een rij!

1. Een toffe naam bedenken

Het is leuk helemaal los te gaan met je creativiteit, maar het is ook wel handig als het blijft hangen en je makkelijk te vinden bent. Wat je tegenwoordig veel ziet is dat ondernemers hun eigen naam of het resultaat in de bedrijfsnaam verwerken.

2. Een plan schrijven

Zonder je gelijk af te schrikken, is een ‘business’ plan wel een goed idee. Het is niet altijd verplicht, maar het helpt je om goed over je bedrijf na te denken. Maak het niet groter en ingewikkelder dan het is. Wat doe je, voor wie en hoe doe je dat?

3. Doelgroep bepalen

Een doelgroep bepalen of je ideale klant voor ogen hebben gaat je verder helpen. Al kies je in het begin voor een bepaalde type klant en pas je het later weer aan. Dat geeft niet, op die manier kom je steeds meer tot jouw kern

4. Fietsen naar de KVK

Oke het is een inkoppertje maar wel een hele belangrijke als je straks je eerste klanten facturen gaat sturen. Fijn als dat maar geregeld is! Mocht je de inschrijving wat leuker willen maken, bestel dan onze HEB Cadeaubox 😌.

5. Administratie op orde

Het is verstandig direct te beginnen met het verzamelen van je bonnen, overzichten te maken van je kosten, je facturen goed te bewaren. Je hebt hier goede boekhoudprogramma’s voor zoals e-boekhouden.

6. Netwerk inzetten

Laat iedereen weten wat je doet! Laat je netwerk voor je werken. Als je helder hebt wat je doet – in de vorm van een elevator pitch & yell – kun je dit gemakkelijk vertellen en met een beetje geluk komt dit bij de juiste mensen terecht.

7. Jij bent je bedrijf

Je ziet zoveel ondernemers die elkaar kopiëren. Natuurlijk mag je je laten inspireren en soms geldt ‘beter goed gejat dat slecht bedacht’, maar mensen willen zaken doen met mensen. De ondernemer achter het bedrijf. Wees authentiek en jezelf!

Hebben we je hiermee geïnspireerd? Heb je zelf nog fijne tips? Drop ze in de comments!

Hoera een Bedrijf

Mailtje ontvangen als er een nieuw artikel online staat?

Volg ons op social media

Britt van Berkum

Britt van Berkum

In 2020 is mijn onderneming Britt Bruist geboren! Als VA Marketing & Communicatie help ik kleine ondernemers die meer content willen delen en online zichtbaar willen zijn. Dit doe ik ook met veel plezier voor Hoera een Bedrijf :-).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *